Sivut

maanantai 25. tammikuuta 2016

Ihana talvi

Näin lasten myötä musta on kuoriutunut oikee talvi-ihminen. Mä niin tykkään kiskoo toppahousut jalkaan ja lähtee ulkoilemaan pienten kanssa. Danin kanssa me ollaan ulkoiltu nyt talven tultua lähes jokapäivä ja yleensä vielä useamman kerran päivässä. Danilla ei oo ainakaan vielä tullut tylsiä hetkiä, kun ollaan päästy kokeilemaan kaikkea "uutta". Me ollaan mm. tehty lumitöitä, laskettu mäkeä, luisteltu, kannettu lumikökkäreitä pitkin pihoja jne. 

Lähes jokaisen aamun Dani aloittaa katsomalla ikkunasta ulos ja sanomalla reippaalla äänellä "mennään ulos tekemään lumitöitä" ja niinhän me sitten mennään. iltapäivisin taas keskitytään mäenlaskuun, sillä silloin on helpoin mennä kun on kaksi aikuista mukana. Myös luistelut hoidetaan iltaisin, sillä sinnekkin on helpoin mennä koko perheen voimin.

Beni taas puolestaan nauttii talvesta vauvamaisella tavalla, sillä hän yleensä nukkuu vaan rattaissa. Parhaimmat ja pisimmät unet poika kiskookin mukavasti ulkoillessa. 

Vaikka mä tykkään talvesta paljon niin on tässä niitä huonojakin puolia. Silloin kun oli ne hirveet pakkaset meidän autohan ei lähtenyt käyntiin ennenkun saatiin vaihdettua akku kokonaan. Myös ulkoilu oli kovilla pakkasilla haastavaa sillä pienen puolivuotiaan kanssa siellä ei kauaa voinut olla, vaikka hän olikin hyvässä suojassa vaunuissa. 


Talvi on ihanaa aikaa! Talvella on myös niin kaunista. 

Onko täällä muita talvi-ihmisiä? Mitä teidän lapset tykkää tehdä talvella ulkona?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti